Food,  Gasztro

Piacozás Sevilla és Cadiz, Spanyolország

Sevillaban a Mercado de Triana piacot kerestük fel. Számtalan spanyol különlegesség közül nehéz volt a választás. Mivel sonkára feltétlenül kíváncsiak voltunk, olyan pultnál álltunk meg, ahol sokféle termékből kisebb adagokat is árultak. Egyébként Spanyolországban ez tetszett a legjobban, a tapasok. Mindenből egy kicsit. Szeretek enni, de leginkább mindent megkóstolni.

A látvány csodálatos volt, sonkák, empanadak, sajtok kis tölcsérekben, ízlésesen sorakoztak a pultban.

… és én örömmel kóstoltam őket.

Sevillától délre található az Atlanti-óceánba nyúló félszigeten Cadiz. Európa egyik legöregebb városa. Kolumbusz többször is innen indult el Amerikába.

A Mercado Central Cadiz, azaz a központi piac reggel 9 órakor nyit hivatalosan, gyakorlatilag kicsit később, ilyenkor még csak kipakolnak az árusok. Emiatt nem kell korán kelni, ebédre is tökéletes választás. Mi korábban értünk ki, úgyhogy egy kávéval és churrosszal kitartottunk délig.

Mivel közvetlenül az óceán partján helyezkedik el a város tengeri halakat, rákokat, kagylókat kerestünk az árusoknál. Nem volt nehéz. Volt itt minden, tonhal, garnéla, polipok, osztriga és még sok minden más, amiről nem is hallottam korábban. Ezen a piacon spanyol tudásunk híján az activity tudásunk bevetésével adtuk le a rendelést, cserébe fantasztikus ételeket kaptunk.

Királyrák

Ezt a várost mindenképpen ajánlom felkeresni. Szűk utcák, rengeteg őrtorony, gyönyörű hosszú óceánpart, ahol már márciusban is napoznak. Akik kedvelik a tenger gyümölcseit, a paradicsomban fogják érezni magukat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük