Kaland,  Természet

Valaminek a vége, valaminek a kezdete – Krka Nemzeti Park

2018. júniusában vágtam neki a nagybetűs utazásnak. Az első szárnypróbálgatásom Horvátországba vezetett, Vir szigetére, egyedül. A sziget az Adriai-tengerben található, Zadartól 25 km-re. A víz mindig megnyugtatott, többek között ezért is választottam ezt az úti célt. Változásra volt szükségem és az 500 km hosszú autóút megfelelően rá is hangolt erre a hétre. A tengerpartot nagyjából a harmadik napon meguntam, olvastam, futottam, nézelődtem, de már vágytam arra, hogy mást is láthassak.

Az egyszemélyes utazásnak nagy előnye, hogy spontán programok iktathatók be. Így a negyedik napon reggelizés közben átnéztem a térképet, miket lehet 100 km-es közelben megnézni. Ekkor találtam rá a Krka Nemzeti Parkra, élénk zöld táj, tele vízesésekkel. Nem is volt kérdés az aznapi program. Már maga az oda vezető út is elég látványos, nem gondoltam volna, hogy Horvátország ennyire változatos.

Lozovac településen parkoltam le, majd ezután körülnéztem a településen. Bevárásoltam a helyi pékségben és elindultam jegyet venni. Hosszú sor volt, de különösebben nem zavart, addig is tudtam olvasni a helyről. Sétahajóval vittek át a vízesésekhez. Rengetegen voltak, olyan volt mint egy rögtönzött fesztivál.

A gyönyörű zöld környezetben a vízcsobogás meditatív állapotba tud hozni. Érdemes leülni és hagyni, hogy a gondolatainkat elsodorja az ár.

Ekkor jöttem rá, hogy oké kipróbáltam az utazást egyedül, de számomra fontos megosztani az élményt, amit és ahogyan látok és érdekel mások, hogy élik meg ugyanezt. Így tud értelmet nyerni egy új környezet megismerése, ettől lesz több, mint egy újabb pipa a bakancslistán.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük