Fotók,  Kaland

Welcome to Asia! Batu barlangok – Malajzia

Malajzia fővárosához közel találhatóak a Batu barlangok. Ismert látványosság és egyben hindu zarándokhely.  Minden évben itt tartják a Thaipusam fesztivált, melyen millió hívő tesz tanúbizonyságot hitéről.

Kuala Lumpurból könnyen megközelíthető metróval. A mészkőhegyben kialakult barlangban több templomot építettek. A bejáratot Murugan, a háború hindu istenének hatalmas aranyszobra őrzi. Szent állata a páva, mely a hegy belsejében található oltároknál is megjelenik.

A barlang nagytermébe 272, színes lépcsőfokon juthatunk fel. Bent három templom található, ha be akarunk menni, azt csak mezítláb tehetjük meg. A hívőkön és turistákon kívül rengeteg állattal is találkozhatunk. Főleg kíváncsiskodó majmokkal, denevérekkel. De ez megszokott a világnak ezen a részén.

A barlang bejáratához vezető lépcsősor melletti templomban, épp esküvőre készültek. Az egyébként is színes szentéjt még élettel telibbé varázsolta a sok virág.

A többi helyiségben papok sétáltak és áldást adtak annak, aki arra járt. Én pluszban még egy virágot és egy narancssárga fonott karkötőt is kaptam, amit az óta is őrzök. Ezt tekintem első ázsiai látogatásom üdvözlő ajándékának.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük